Uzaktan Eğitim sürecine ilişkin önemli açıklama

Sevgili Öğrencilerimiz,

Üniversitemiz YÖK açıklamaları bağlamında 23 Mart 2020 günü uzaktan eğitime başlamıştır.

30 Mart 2020 Pazartesi günü Mimarlık Bölüm Kurulu yaparak sürecin yürütülüşü ve bazı konulardaki önerilerimizi Fakültemiz ile paylaştık. Ancak hemen akabinde YÖK’ün devam eden açıklamaları üzerine daha esnek olmamız gerektiğini anladık. Zira bizim alacağımız kararlar üst yönetimlerin kararları ile uyumlu olduğu sürece uygulanabilmektedir.

Bu bağlamda süreç içinde yapılanları sizlerle paylaşmak isteriz:

1.    2019-2020 Bahar dönemi dersleri Üniversitemizde uzaktan eğitim ile yapılmaktadır. Mimarlık Bölümü olarak derslerimizin uygulamalı bölümleri  için öğrencilerimizin durumlarını da göz önüne alarak üst yönetime telafi dersleri, yaz okulu, yapılamayan dersler için ek haftalar vb. taleplerimiz iletilmiştir.

2.    Staj işlemlerinin nasıl yürütüleceği üzerine görüşümüz hazırlanmış ve üst yönetime ile paylaşılmıştır.

3.    Ara ve yıl sonu sınavları hakkında üst yönetimce hazırlanacak akademik takvim beklenmektedir.

4.    UZEM ile ilgili sorunlar haftalık olarak belirlenmekte, UZEM birimi ile paylaşılmakta ve çözülmektedir.

5.    Sınav değerlendirme sistemi olarak sizlerden gelen pass/fail olarak not verilmesi önerisi üst yönetime iletilmiştir.

6.    Öğrencilerimiz ile irtibattayız; gruplarımız içinde ya da hocalarımızdan gelen bilgiler doğrultusunda internet erişimi sorunları yaşayan öğrencilerimizi şahsen aramakta ve sorunlarına destek olmaya çalışmaktayız (bu durum onları çok mutlu etti).

7.    Mimari Tasarım derslerinin ara jürileri ve varsa eskiz sınavları için insiyatif Proje Koordinatörlerinde bulunmaktadır. Ancak mümkün olduğunca (gruplarda farklı öğrenci sayısı olması nedeniyle) MT dersleri yönergesine uygun ama gereken durumlarda esneklik gösterilecektir. Ayrıca Koordinatörlere; MT derslerinde ara jüri tarihlerinin 16-20 Mart ve 23-27 Mart haftalarındaki geçiş durumları göz önüne alınarak yeniden belirlenmesi önerilmiştir.

8.    MT7 ve Bitirme Çalışması denetimli ama güdümsüz yapısı nedeniyle sürece daha iyi uyum sağlamıştır.

9.    Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, kayıt dondurma vb. işlemler için duyuru yapmıştır.

10. FBE, lisansüstü eğitim süreçlerine ilişkin açıklama yapmıştır.

Hepimiz için zor ve belirsiz olan bu süreci en sağlıklı biçimde yönetebilmek için özveri ile çalışmaktayız. Sizlere de çabalarınız ve bu süreçte yanımızda olduğunuz için teşekkür ederiz.

Sağlıkla kalın,

Mimarlık Bölüm Başkanlığı