Uzaktan Eğitim Tamamlama ve Sınavlar hk Bilgi

Sevgili Öğrencilerimiz,

13 Mayıs 2020 tarihinde toplanan Senatomuz kararları bağlamında 2019-2020 Bahar Dönemi Akademik Takvim ilan edilmiştir. Sıklıkla gündeme gelen bazı konular aşağıda tekrar açıklanmıştır.

1. Yıl içi %30 ve yılsonu %70 ağırlık kararı devam etmektedir.
2. Final sınavının yapılma biçiminde dersin öğretim üyesi –klasik, çoktan seçmeli, ödev, proje vb. – gerekli yöntemleri seçmekte serbesttir. UZEM’de sınav modülü hazırlanmıştır.
3. Yıl içi notu (vize notları) finallerin başlangıcına kadar (15 haziran 2020) girilebilir.
4. YÖK’ün 11 Mayıs 2020 tarihli açıklaması doğrultusunda uygulamalı derslerin eksik kalan bölümleri için online eğitim yapılacaktır. Çerçevesi EÖRY tarafından belirlenen “Yoğunlaştırılmış Program” Bölüm tarafından hazırlanacaktır.
5. Daha önce olduğu gibi sınav programları ilan edilen tarih aralıklarında Bölüm tarafından hazırlanacaktır.
6. Stajlar için bir planlama yapılmaktadır (özellikle yeni başvuru ve mezuniyet durumundaki öğrencilerimiz için öneriler hazırlanmaktadır)
7. 21 Nisan 2020 tarihli YTÜ Senato kararları içinde yer alan

Bahar yarıyılında sadece Bitirme Çalışması, Bitirme Tezi, Planlama  ve/veya Tasarım derslerini alan ve diğer teorik ve pratik çalışmalarını tamamlayarak mezun olabilecek durumdaki öğrencilerin sadece bu derslere ait final sunumlarının UZEM sistemi üzerinden 5-6 Haziran tarihleri arasında yapılmasına karar verilmiştir.

kararı üzerinde yapılan değerlendirmeler sonucunda Mimarlık Bölümünde Mimari Tasarım7 dersinde tamamlama programı uygulanacak olmasından dolayı sadece MIM 4000 Bitirme Çalışması dersi olan öğrenciler istekleri durumunda katılabilir. 5-6 Haziran 2020 için duyurulan sınav-sunum bir zorunluluk değildir. Mezun olmak için sadece MIM 4000 Bitirme Çalışması ve/veya MIM 4012 Mimari Tasarım dersi olan öğrencilerimiz (MT7’nin 2 haftalık tamamlama programından sonra) herkes ile aynı haklara sahip olupfinal-bütünleme-mezuniyet sınavlarına gireceklerdir.

Mimarlık Bölüm Başkanlığı