ÖNEMLİ: 2020-21 Güz Dönemi Lisans Kayıtları ve Çakışan Derslere Kayıt

Sevgili Mimarlık Bölümü Öğrencileri;

Öncelikle hepimiz için 2020-21 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılının sağlıklı, mutlu ve başarılı geçmesini dileriz.

2020-21 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı ders kayıt takvimi ve ders kayıtlarında uyulması gereken kurallar YTÜ Eğitim Öğretim Rektör Yardımcılığı ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenmiş ve http://www.ogi.yildiz.edu.tr/duyurular/2020-2021-Eğitim-Öğretim-Yılı-Güz-Yarıyılı-Ders-Kayıtları-hk./341 adresinde, Kayıt kılavuzları ve ders kayıt ve seçim işlemleri esasları da http://www.ogi.yildiz.edu.tr/ogi/7/Güz-Yarıyılı-Ders-Kayıtları/47 adresinde ilan edilmiştir. Tüm süreç bu esaslar uyarınca yürütülecektir.

Ders Kaydı Randevu Günü

Sınıf/Yarıyıl

25-26 Eylül 2020

4. sınıf öğrencileri

27-28 Eylül 2020

3. sınıf öğrencileri

29-30 Eylül 2020

2. sınıf öğrencileri

01 Ekim 2020

Bağımsız Ders Kaydı

02 Ekim 2020 (Saat:12:00’a kadar)

Kapanan Derslerin Tespiti ve İlan Edilme

02 Ekim - 04 Ekim 2020

(02 Ekim 2020 saat 14:00’dan itibaren)

Sadece Ders Ekleme

YTÜ Ders Kayıt ve Seçim İşlemi Esasları Madde 8 uyarınca 2020-21 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Haftalık Ders Programı’nda tüm zorunlu derslerin grupları paralel olarak açılmıştır. Zorunlu derslerin kontenjanları, Bologna Ders koordinatörüne tanımlı olan öğretim üyesinin grubunda açık olacaktır. Bu nedenle 2., 3. ve 4. Sınıf öğrencileri zorunlu derslerini bu gruplardan seçecek, diğer gruplar için kontenjan artırımı talebinde bulunmayacaklardır.  Kayıtların bitmesi ile YTÜ Ders Kayıt ve Seçim İşlemi Esasları Madde 8 uyarınca toplam öğrenci sayısı eşit olacak biçimde USİS üzerinden rastgele diğer gruplara öğrenciler aktarılacaktır. 1. sınıf öğrencilerine, zorunlu dersleri Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nca otomatik olarak eklenecek, kayıtların bitmesi ile de öğrenciler, Bölüm tarafından rastgele diğer gruplara aktarılacaktır.

Ders kayıt işlemleri sırasında sorun yaşamınız durumunda; aşağıdaki talep çizelgesini kullanarak e-posta aracılığı ile

iletmeniz gerekmektedir.

TALEP ÇİZELGESİ (dosya olarak indirmek için tıklayınız)

ÖĞRENCİ BİLGİLERİ

TALEP BİLGİLERİ

Öğrenci No

Öğrenci Adı Soyadı

İlgili Dersin

Sorun / Talep

Kodu

Adı

Grup Numarası

Talep çizelgesini DOĞRU ve EKSİKSİZ doldurarak BÖLÜM’le iletişime geçmeniz KAYIT SÜRECİnin daha ANLAŞILIR, HIZLI ve KOLAY olması açısından çok önemlidir.

Seçmeli ders kontenjanları için başvurunuzu FR0531 dilekçesi ile DEĞİLkontenjan artırımı talep çizelgenizle ytumimlisanskayit@gmail.com adresine e-posta atarak yapınız.

Talepleriniz değerlendirilip 13:00-14:00 saatleri arasında uygun olan seçmeli derslerde artırım yapılacaktır.

MİMARİ TASARIM DERSLERİ HARİÇ ÇAKIŞAN DERSLER HK

USİS sistemi çakışan derslerin alınmasına izin vermediğinden bu kapsamda ders almak isteyen öğrencilerimizin Bölüm Başkanlığı’nın kayıtlar için oluşturulan e-posta adresine (ytumimlisanskayit@gmail.com) 25 Eylül-1 Ekim 2020 tarihleri arasında imzalı FR 0531 nolu Mazeretli Ders Ekle-Sil dilekçesi ile başvurmaları gerekmektedir.

Çakışma durumu ilgili Bölüm Başkanlığımızca incelenerek ders alması uygun görülen öğrencilere Fakülte Yönetim Kurulu kararı ile bu dersler eklenecektir.

MİMARİ TASARIM DERSLERİ HK

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'nın 18.09.2020 tarihli 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıtları hakkındaki duyurusunda çakışan derslerin seçimi konusunu "Üniversitemiz Senatosu’nun 01.09.2020 tarih ve 2020-06 sayılı toplantısında, 2020-2021 Eğitim-öğretim yılı güz yarıyılına mahsus olmak üzere “Öğrencinin ders programında çakışma görülmesi durumunda, alttan alınan ve çakışan en fazla iki dersin seçilebilmesine imkân tanınmasına; alttan alınan ders için devam mecburiyetinin aranmamasına” karar verilmiştir. Ancak sistem çakışan derslerin alınmasına izin vermediğinden bu kapsamda ders almak isteyen öğrencilerimizin dilekçe ile kayıtlı bulundukları Bölüm Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir. Çakışma durumu ilgili Bölüm Başkanlığınca incelenerek ders alması uygun görülenlere Fakülte Yönetim Kurulu kararı ile bu dersler eklenecektir." şeklinde açıklamıştır.

Bu bağlamda 24.09.2020 tarihinde Bölüm Kurulu toplanarak "Ön koşullu olan tüm Mimari Tasarım derslerinin bu madde kapsamında değerlendirilmemesi ve devam aranması gerektiği" kararını almıştır.