Mesleki Uygulama Ve Araştırma Programı Yaz Dönemi Çalışmaları

Fakültemizin Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama ve Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümlerinin mesleki yetkinlikleri çerçevesinde disiplinler arası ve kurumlar arası (üniversiteler, fakülteler, araştırma merkezleri, kamu kurumları, STK’lar, sektör kuruluşları) işbirliğinin kurulması ve yaygınlaştırılması aynı zamanda lisans öğrencilerinin araştırma stajı yapmasına olanak da sağlamak amacıyla  “İSTANBUL” temalı araştırma çalışmaları gerçekleştirecektir.

• YÖK kapsamında yer alan tüm üniversitelerin lisans öğrencileri başvurabilir.
  • Ön kayıt için ad-soyad-üniversite/kurum-bölüm bilgilerinin 25.06.2024 tarihine kadar ancak Araştırma stajı yapmak isteyen öğrencilerin kesin kayıt için staj formlarını en geç 07.06.2024 tarihine kadar Mimarlık Fakültesi Dekanlığa ytumfyazdonemi@yildiz.edu.tr adresinden ulaştırmaları gerekmektedir.
  • İstanbul dışından çalışmalara katılmak isteyen öğrenciler barınma imkanı için KVK öğrenci yurtlarına başvurabilecekler, öğle yemekleri ise Mimarlık Fakültesi tarafından çalışmaların sürdürüleceği YTÜ Beşiktaş Kampüsünde yer alan yemekhaneden temin edilecektir.
  • Katılım sağlayan lisan öğrencilerinin çalışmaları Bologna sisteminde 3 AKTS olarak değerlendirilip, katılım sertifikası verilecektir.
  • Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mesleki Uygulama Ve Araştırma Programı Yaz Dönemi Çalışmaları Kitap ve Sergi sunumları ile tamamlanacaktır.

Araştırma grupları aşağıdaki gibidir.