DGS - 2016 Kayıtları hk.

TAKVİM

17-21 Ekim 2016                                  Ön kayıt (2015 DGS- sonucuna göre üniversitemizi kazananlar USİS otomasyon sistemi üzerinden http://usis.yildiz.edu.tr/onkayit ön kayıt yapacaklardır.)

17-21 Ekim 2016                                  Kayıtlar

Kayıtlar (Dekanlıklar / ilgili Bölüm Başkanlıklarınca yapılacaktır.)

25 Ekim 2016                  İngilizce Yeterlik Sınavı (İYS): %30 ve 0 İngilizce Öğretim yapılan Lisans programlarını kazanan öğrenciler bu sınava gireceklerdir.

Sınav Saati: 10:00

25 Ekim 2016                                       İngilizce I-II Yeterlik Sınavı (Türkçe öğretim yapılan lisans programlarını kazanan öğrenciler bu sınava gireceklerdir.)

Sınav Saati: 10.00

SINAV YERİ: Davutpaşa Kampüsü Yabancı Diller Yüksekokulu Binası

DİKKAT!!! Yukarıda belirtilen tüm İngilizce Yeterlik Sınavlarına,  ÖN KAYIT sırasında  USİS Otomasyon sistemi üzerinden alınacak olan    "ÖĞRENCİ KAYIT BİLGİLERİ FORMU" ile  girilecektir. Ön Kayıt İşlemini yapmayan ve "ÖĞRENCİ KAYIT BİLGİLERİ FORMU"nun çıktısı yanında bulunmayanlar sınavlara alınmayacaklardır.

(İYS ile ilgili tüm duyurular www.ybd.yildiz.edu.tr  adresinden takip edilmelidir.)

31 Ekim 2016                        Bölüm Başkanlıklarınca İntibak formlarının öğrencilere verilmesi ve ders seçiminin                                                              sağlanması.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

A-   DGS- SONUÇ BELGESİ: (YERLEŞTİRİLDİĞİNİ GÖSTEREN) Kayıt olacak aday tarafından kayıt için gelinmeden önce Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin internet üzerindeki web sayfasından (www.osym.gov.tr) Üniversitemize yerleştirildiğini gösteren belgenin 2 adet çıktısı alınacak ve kayıt görevlisine teslim edilecektir.

B-   ÖĞRENCİ KAYIT BİLGİLERİ FORMU: Kayıt olacak aday tarafından http://usis.yildiz.edu.tr/onkayit adresinde yer alan “Öğrenci Ön Kayıt Bilgileri Formu” doldurularak 2 adet  çıktısı (1 nüshası öğrenci tarafından saklanacaktır) alınacak ve imzalanarak 1 nüshası kayıt görevlisine teslim edilecektir.(Formun yer aldığı web adresi     16-18 Eylül 2015  tarihleri arasında aktif olacaktır.)

C-   LİSE VE ÖNLİSANS DİPLOMASININ veya MEZUNİYET BELGESİNİN NOTER ONAYLI ÖRNEĞİ : Mezun olunan Lise ve Meslek Yüksekokulundan  alınan diplomanın veya mezuniyet belgesinin noter onaylı örneği. Belgelerin asılları ile kesinlikle kayıt yapılmayacaktır. Başarı belgesi, mezuniyet belgesi yerine kullanılamaz.

D-   Aynı anda iki lisans veya iki önlisans programında kayıtlı olunamayacağından, (örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim programlarının kontenjan sınırlaması olan programlarda kayıtlı olanlar), bu durumda olan adayların, üniversitemizdeki programa kayıt için gelmeden önce, önceki programdan kaydını sildirmesi gerekmektedir.

E-   TRANSKRİPT VE DERS İÇERİKLERİ: Mezun olunan Meslek Yüksekokulu Programına ait transkript ve ders içerikleri (onaylı).

Daha önceki yıllarda herhangi bir Yüksek öğretim kurumunda öğrenim görmüş ya da mezun olanların; öğrenim gördükleri süre içerisinde aldıkları ve başarılı oldukları dersler arasında,  kayıt yaptırdıkları  YTÜ bölümünün derslerine içerik ve kredi bakımından eşdeğer ders varsa,  bu derslerden, (Bölümün intibak komisyonunun önerisi ve Fakülte Yönetim Kurulu’nun uygun görmesi halinde) muaf sayılabilirler.

F-   NÜFUS HÜVİYET CÜZDANI ASLI İLE ÖN VE ARKA YÜZÜNÜN FOTOKOPİSİ: Nüfus Hüviyet Cüzdanınızın fotokopisini Nüfus Hüviyet Cüzdanınızın aslı ile birlikte kayıt görevlisine verilecek, Nüfus Hüviyet Cüzdanı ve, Öğrenci Kayıt Bilgileri Formu’ndaki nüfus bilgileri ile kontrol edildikten sonra öğrenciye iade edilecektir.

G-   FOTOĞRAFLAR: 6 adet (4.5x6) Fotoğrafların son altı ay içinde, yüzü açık, adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak şekilde cepheden çekilmiş olması gereklidir. Fotoğrafların arka yüzüne mutlaka ad, soyad ve üniversite öğrenci numarası yazılmalıdır.

H-   ASKERLİK BELGESİ: DİKEY GEÇİŞ (DGS) Sonucuna Göre kayıt yaptıracak olanlar doğum yıllarına bakılmaksızın Askerlik Belgesi getireceklerdir.

İ-     SPORCU BİLGİ FORMU: Spor faaliyetleri için, kayda gelmeden önce bu kılavuzun son sayfasında yer alan “Sporcu Bilgi Formu” nu mutlaka doldurarak kayıt görevlisine teslim etmeniz gerekmektedir.

J-    SAĞLIK KURULU RAPORU (Yalnızca ENGELLİ adaylar için) : Herhangi bir engeli bulunan adayların engel durumlarını gösterir  “SAĞLIK KURULU RAPORU” nun fotokopisi. Herhangi bir engeli bulunmayan adaylardan Sağlık Kurulu Raporu istenilmemektedir.