Ana içeriğe atla

2023-2024 Bahar Dönemi Lisansüstü Programları Yazılı Ve Sözlü Sınavlarının Yapılışı Hakkında Bilgilendirme

2023-2024 Bahar Dönemi lisansüstü programlarımıza başvuru yapmış/yapacak olan adaylarımızın değerlendirme süreçleri ve yazılı giriş sınavı ve/veya sözlü mülakat yer, tarih ve saat bilgileri için iligli duyuru aşağıdadır.


https://fbe.yildiz.edu.tr/media/files/Ek-9%20Aday%20De%C4%9Ferlendirme%20J%C3%BCrisi%20-%202023%202024%20Bahar.pdf


Ayrıca, lisansüstü programlarımıza ait sözlü ve yazılı sınavlara gelirken, adaylardan beklenen belgeler aşağıda belirtilmektedir.


BİNA ARAŞTIRMA VE PLANLAMA PROGRAMI
Doktora ve Bütünleşik Doktora Programlarına başvuran adaylar, portfolyolarını basılı olarak yanlarında bulundurmalıdır.


KONUT ÜRETİMİ VE YAPIM YÖNETİMİ PROGRAMI
Yüksek Lisans sözlü sınavına girecek adaylar, özgeçmiş ve transkriptilerini basılı olarak yanlarında bulundurmalıdır.


MİMARİ TASARIM PROGRAMI
Yüksek Lisans eskiz sınavı için adaylar, çizim malzemelerini yanlarında getirmelidir. Doktora ve Bütünleşik Doktora Programlarında sözlü sınava girecek adaylar; portfolyo ve özgeçmişlerini basılı olarak yanlarında bulundurmalıdır.


MİMARLIK TARİHİ VE KURAMI PROGRAMI
Yüksek Lisans, Doktora ve Bütünleşik Doktora Programlarında yazılı sınavlara girecek adaylar, özgeçmiş ve niyet mektubunu basılı olarak yanlarında bulundurmalıdır.


RÖLÖVE-RESTORASYON PROGRAMI
Doktora ve Bütünleşik Doktora Programlarında sözlü sınava girecek adaylar; portfolyo, özgeçmiş, YL transkripti ve referans mektubunu basılı olarak yanlarında bulundurmalıdır.


YAPI PROGRAMI
Yüksek Lisans yazılı sınavına gelirken adaylardan, ek olarak bir şey istenmemektedir. Doktora ve Bütünleşik Doktora Programlarında sınava girecek adaylar; portfolyo, özgeçmiş, Lisans ve Yüksek Lisans transkripti ve varsa referans mektubunu basılı olarak yanlarında bulundurmalıdır.


YAPI FİZİĞİ PROGRAMI
Yüksek Lisans yazılı sınavına gelirken adaylardan, ek olarak bir şey istenmemektedir. Doktora ve Bütünleşik Doktora Programlarında sözlü sınava girecek adaylar; portfolyo, özgeçmiş ve isteğe bağlı referans mektubunu basılı olarak yanlarında bulundurmalıdır.